15/10/2018

Vertaalbureau Livewords versterkt positie in binnen- en buitenland met overname Metamorfose

Uniek team van vertaalspecialisten


Amstelveen, 3 oktober 2018 – Vertaalbureau Livewords neemt het in Utrecht gevestigde Metamorfose over. Vertaalbureau Metamorfose heeft een stabiele klantenportefeuille binnen Universiteiten en Hogescholen en daarnaast bij Europese instellingen, waaronder het Hof van Justitie en de Europese Commissie. Met deze overname breidt Livewords het team met vierentwintig vertaalspecialisten uit.

De locatie in Utrecht – waar Metamorfose is gevestigd – blijft behouden en zal de derde belangrijke hub van Livewords vormen, naast Amstelveen en Maastricht. Alexandra Hubar, CEO van Livewords: “Met deze overname krijgen we er niet alleen een breed scala aan nieuwe klanten bij, maar ook een enorme hoeveelheid aan kennis en ervaring. Het is weer een volgende stap in onze strategie om het leidende vertaalbureau van Europa te worden met een ongeëvenaard aanbod aan gespecialiseerde vertalers.”

De overname door Livewords stelt Metamorfose in staat om vakkundigheid te combineren met de nieuwste innovatieve tools. Zo kunnen ze nog beter en sneller inspelen op de groeiende en complexere vraag van klanten. Fester Leenstra, directeur van Metamorfose: “Voor beide partijen dus een win-win situatie. En wij zijn ervan overtuigd dat wij in deze nieuwe samenstelling onze klantenkring nog verder kunnen laten groeien. Met name op EU- en hoger onderwijs gebied.”

Over vertaalbureau Metamorfose

Metamorfose Vertalingen is opgericht in 2004 als professioneel vertaalbureau voor hoogwaardige klanten in het bedrijfsleven en de publieke sector. Het team bestaat uit 24 inhouse vertalers. Dankzij de gedegen kennis van zaken en inzet van de medewerkers is Metamorfose er in relatief korte tijd in geslaagd zich te profileren als vaste vertaalpartner van tal van bekende internationale bedrijven en instellingen, waaronder belangrijke overheidsinstanties, universiteiten en Europese instellingen.

Over Livewords

Livewords startte in 1992 onder de naam Concorde. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en doorgedrongen tot de top 5 van grootste tolkdiensten ter wereld. Daarnaast bekleedt Livewords wereldwijd de 30e positie als vertaalbureau. Livewords heeft een netwerk van 3300 tolken en vertalers en is specialist in verschillende sectoren, waaronder legal, financial, life sciences, technical, public services, marketing & e-commerce, retail. Daarnaast werkt Livewords voor diverse (semi) overheidsinstanties, zoals het COA, de Nationale Politie, Raad voor de Kinderbescherming, De Nederlandsche Bank en UWV.


Noot voor redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Mulder, CCO van Livewords
T: +31 6 150 806 60
E: Erik.Mulder@livewords.com

 

Deel dit persbericht op LinkedIn: