18/01/2018

Vertaalbureau Livewords neemt Engels & Partners over

Uniek team van vertaalspecialisten gevormd

 

Amstelveen, 9 januari 2018 – Met de overname van Engels & Partners breidt Livewords haar dienstverlening op gebied van juridische vertalingen verder uit. Hiermee wordt de inhouse vertaalafdeling van Livewords met 14 vertaalspecialisten versterkt.

 

Powerhouse voor juridische vertalingen

Alexandra Hubar, CEO van Livewords: “Wij zijn er trots op dat Engels & Partners ervoor heeft gekozen om haar activiteiten onder te brengen bij Livewords. Met deze overname en de eerdere overname van Words at Work van Alex Burrough, creëren we als het ware een ‘powerhouse’, waarmee wij de hele juridische markt kunnen bedienen in alle talen. De overname past uitstekend in de strategie van Livewords om het leidende vertaalbureau van Europa te worden met een ongeëvenaard aanbod van specialisaties.”

 

Inspelen op complexere vraag vanuit de markt

Engels & Partners is opgericht door Kees Engels, die 30 jaar ervaring heeft in het vertalen van juridische content. Kees: “De integratie met Livewords betekent dat wij nog beter aan de groeiende en complexer wordende vraag van juristen kunnen voldoen. Zowel in termen van tijd en volume, maar ook op het gebied van ‘legal tech’. Het nieuwe Livewords Legal team is uniek in Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat onze dienstverlening zelfs de hoogste verwachtingen van onze opdrachtgevers gaat overtreffen.”

 

Over Engels & Partners

Engels & Partners is al sinds begin jaren negentig een toonaangevend juridisch vertaalbureau, dat onder meer acht van de top-10 advocatenkantoren bedient. Met een vast team van specialisten en een kring van deskundige freelance vertalers worden advocatenkantoren, maar ook accountantskantoren, banken en juridische afdelingen van multinationals voorzien van (vaak complexe) juridische en financiële vertalingen in alle talen.

Over Livewords

Livewords startte in 1992 als klein bedrijf onder de naam Concorde. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en doorgedrongen tot de top 5 van grootste tolkdiensten ter wereld. Daarnaast behoort het tot de 30 grootste vertaalbureaus ter wereld. Livewords heeft een netwerk van 3300 tolken en vertalers en werkt voor o.a. het COA, de Raad voor de Kinderbescherming, De Nederlandsche Bank en UWV. Daarnaast is Livewords specialist in verscheidene sectoren, waaronder Legal, Finance, Life Sciences, Technical, Public Services, Marketing & E-commerce, Retail en vertaaloplossingen voor websites.

 


Noot voor redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Mulder, CCO van Livewords
T: +31 6 150 806 60
E: Erik.Mulder@livewords.com

 

Deel dit persbericht op LinkedIn: