04/07/2019

Livewords gaat deel uitmaken van de Acolad Group

Persbericht

Met de acquisitie van Livewords treedt vertaalspecialist Acolad Group tot Nederlandse markt toe, een volgende stap in de internationale groeistrategie

Amstelveen, 4 juli 2019 – De Acolad Group, de grootste aanbieder van vertaaldiensten in Europa, kondigt vandaag een nieuwe acquisitie aan, ter versterking van de positie in Nederland. Hiermee geeft Acolad vervolg aan de in 2012 ingezette groeistrategie. Het doel is om in 2020 tot de top vijf van grootste vertaalbureaus van de wereld te behoren.

 

Redenen voor deze acquisitie hangen samen met een aantal uitdagingen in de vertaalsector, namelijk technologie, diversificatie en schaalvergroting

Na een ingrijpende rebranding, waarbij negen van de twaalf merken van de groep betrokken waren, zet Acolad (voorheen Technicis) met de acquisitie van Livewords de volgende stap richting de positie van marktleider. Met deze negende acquisitie gaat Acolad over de symbolische grens van 1000 medewerkers heen. Voor 2019 wordt er een omzet van ruim € 160 miljoen verwacht.
Naast dat Livewords marktleider is op de voor Acolad strategische Nederlandse markt, voegt Livewords hoogwaardige expertise in tolkdiensten toe aan de Acolad groep; 45% van de activiteiten van Livewords bestaat uit tolkdiensten. Verder biedt Livewords toegevoegde waarde dankzij gepatenteerde technologieën: Livewords GO, een realtime tolkenapp, en Livewords Flow, een vertaalmanagementplug-in die gekoppeld wordt aan CMS en PIM-systemen.

 

Benjamin du Fraysseix, CEO van de Acolad Group: “De Benelux is een van de snelst groeiende markten voor vertaal- en tolkdiensten in Europa. De toevoeging van de expertise van een bewezen marktleider was dan ook een logische stap voor ons. De komst van Livewords heeft voor Acolad een tweeledig belang: het geeft ons een prominente plek in het Nederlandse vertalersnetwerk en vormt een aanzienlijke versterking van onze tolkdiensten. Daarnaast is dit ook een zeer belangrijke stap voor de groep in het kader van onze multilokale aanpak, waardoor we nu kantoren hebben in alle grote Europese landen.”

 

Livewords – marktleider in Nederland

Livewords is de grootste aanbieder van taaldiensten in Nederland en levert professionele vertaal- en tolkdiensten aan ondernemingen in de Benelux. In 2018 bedroeg de omzet € 37 miljoen. Na de acquisitie van cloud vertaalplatform LiveWords in 2016 groeide de onderneming verder door de acquisities van BB&TW (april 2017), Words at Work (juli 2017), Engels & Partners (februari 2018), Balance Translations (mei 2018), Metamorfose Vertalingen (juni 2018) en Walker Language Consultancy (december 2018). Als onderdeel van de Acolad Group, kan Livewords nu gebruik maken van de expertise, wereldwijde aanwezigheid en uitgebreide knowhow van Acolad.

Livewords heeft 180 medewerkers, kantoren in Amstelveen, Maastricht en Utrecht en meer dan 1000 klanten wereldwijd.

 

“We kijken uit naar ons partnerschap met Acolad”, zegt Livewords CEO Alexandra Hubar. “Deze samenwerking sluit perfect aan op onze ambitie om uit te groeien tot Europees marktleider. Dankzij deze stap zullen we in staat zijn onze gedeelde visie voor de sector sneller na te streven. Met onze gezamenlijke professionaliteit, resources en innovatieve tools kan Livewords sneller en effectiever inspelen op de toenemende en steeds complexere behoeften van onze klanten.”

 

Vervolg van de internationale uitbreidingsstrategie van de Acolad Group in 2019

Livewords is de negende acquisitie van Acolad sinds 2012, toen het bedrijf zijn externe groeistrategie inzette. V.O. Paris was de eerste die zich bij de groep voegde, gevolgd door Cogen (2015), Translation Probst (2016), Arancho Doc (2017) en recentelijk TextMaster, de specialist in cloud-based professionele vertaaloplossingen. HL TRAD, Telelingua en AAC Global (2018) werden overgenomen vlak voor de naamsverandering van Technicis naar Acolad.

 


Over de Acolad Group

De Acolad Group heeft momenteel wereldwijd meer dan 850 medewerkers en een robuuste internationale aanwezigheid, met kantoren in Europa (Frankrijk, België, Italië, Zwitserland, Spanje, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk), Noord-Amerika (Canada en de Verenigde Staten) en Azië (China). De Acolad Group behaalde in 2018 een omzet van € 117 miljoen en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste internationale organisaties in de vertaalsector.
https://www.acolad.com/nl/

 

Over Livewords

Livewords startte in 1992 onder de naam Concorde. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en behoort tot de top 5 van grootste tolkbureaus ter wereld. Livewords heeft een netwerk van 3300 tolken en vertalers en is gespecialiseerd in verscheidene sectoren, waaronder: Legal, Financial, Life Sciences, Technical, Public Services, Marketing & E-commerce, en Retail. Daarnaast werkt Livewords voor verschillende (semi)overheidsorganisaties.
https://livewords.com


Contactgegevens:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Victoria WEIDEMANN                   Ludivine THOMAS
CMO, Acolad GroupSenior Marketing Manager, Acolad Group
+33 (0)6 48 52 04 92+33 (0)1 84 13 18 42
vvweidemann@acolad.comlthomas@acolad.com

 

Deel dit persbericht op LinkedIn: