04/02/2019

Livewords neemt Walker Language Consultancy over

Een gedeelde passie voor interculturele communicatie

Amstelveen, 9 januari 2019 – Walker Language Consultancy heeft besloten samen te gaan met Livewords. De overname versterkt de positie van Livewords onder financiële instellingen, beursgenoteerde bedrijven en marketing- en reclamebureaus. Per 1 februari verhuizen de medewerkers van Walker Language Consultancy naar het hoofdkantoor van Livewords in Amstelveen. De dienstverlening van beide bedrijven blijft hetzelfde, ook zullen klanten dezelfde contactpersoon houden.

 

Inspelen op complexere marktbehoeften

De toevoeging van nichespeler Walker Language Consultancy stelt Livewords in staat zijn klantenbestand verder uit te breiden met vooraanstaande zakelijke communicatie-, marketing- en reclamebureaus. Steven Walker, directeur van Walker Language Consultancy: ‘Ik ben ervan overtuigd dat Walker Language Consultancy en Livewords door onze gedeelde passie voor taal en interculturele communicatie de perfecte partners zijn. Samengaan met Livewords stelt ons in staat ons klantenbestand uit te breiden en effectiever in te spelen op de steeds complexere behoeften van onze klanten. We krijgen nu toegang tot een reeks uitstekende middelen en taalprofessionals. Zo kunnen wij onze capaciteit opschalen en efficiënter werken.’ Deze transactie sluit naadloos aan bij de strategie van Livewords om het leidende vertaalbureau van Europa te worden met een breed scala aan specialisaties.

 

Over Walker Language Consultancy

Walker Language Consultancy is opgericht in 1990 en verzorgt hoogwaardige vertaal- en lokalisatiediensten voor beursgenoteerde bedrijven, financiële instellingen en reclamebureaus. Walker Language Consultancy was een voorloper op het gebied van transcreatie: niet alleen woorden vertalen, maar ook ideeën. Hiermee voorziet het bedrijf zijn opdrachtgevers van een krachtig communicatiemiddel. De best-in-class vertalers weten feilloos de juiste toon te raken en leesbare teksten in de doeltaal te creëren. Een editor maakt alle vertalingen klaar voor publicatie. Walker Language Consultancy gelooft in de kracht van taal en langdurige relaties met stakeholders.

 

Over Livewords

Livewords startte in 1992 onder de naam Concorde. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en doorgedrongen tot de top 5 van de 100 grootste aanbieders van taaldiensten (tolk- en vertaal) ter wereld. Daarnaast behoort het tot de 30 grootste vertaalbureaus ter wereld en heeft het een netwerk van 4000 tolken en vertalers. Livewords is specialist in verscheidene sectoren, waaronder: Legal, Financial, Technical, Public services, E-commerce en Retail. . Daarnaast bedient Livewords meerdere (semi-)overheidsinstanties, zoals het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), de Nationale Politie en de RvdK (Raad voor de Kinderbescherming).


Noot voor redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Mulder, CCO van Livewords
T: +31 6 150 806 60
E: Erik.Mulder@livewords.com

 

Deel dit persbericht op LinkedIn: