04/04/2018

Livewords lanceert nieuwe tolkenapp

App doorbreekt taalbarrières binnen 40 seconden in binnen- en buitenland

Amstelveen, 4 april 2018 – Taalbarrières op (zaken)reis, bij medische zorg of juridische bijstand, worden wereldwijd binnen 40 seconden doorbroken met de nieuwe tolkenapp van Livewords. De app, Livewords GO genaamd, biedt dag en nacht directe verbinding met professionele tolken die in 144 talen de juiste boodschap kunnen overbrengen.

 

Taal verbindt in binnen- en buitenland

Livewords GO richt zich op Nederlandse ziekenhuizen, huisartsenposten, asielzoekerscentra, gemeenten en politiebureaus die mede door de toename van het aantal vluchtelingen steeds vaker tegen taalbarrières aanlopen. Bij veel van deze instanties is een goede communicatie één van de basisvoorwaarden voor het leveren van de juiste zorg of dienst. Daarnaast is het ook voor vakantiegangers of zakenreizigers niet meer nodig zich met handen en voeten te redden als ze de lokale taal niet machtig zijn. Alexandra van Hellenberg Hubar, CEO bij Livewords: “Wij zien het als onze missie om deze mensen wereldwijd met elkaar te verbinden. Want taal is lastig als je hem niet spreekt. Als je elkaar niet begrijpt kom je niet verder of ontstaan er misverstanden. Of het nu gaat om pech langs de weg in het buitenland, een contractonderhandeling of een gesprek met een buitenlandse patiënt. Onze app is in iedere situatie direct te gebruiken en we bieden de garantie dat de tolk adequaat vertaalt.”

 

144 tolken op broekzakformaat

De nieuwe app onderscheidt zich van andere vertaalapplicaties, doordat de gebruiker altijd en overal direct in verbinding staat met een van de professionele tolken. Gebruikers kunnen kiezen uit 144 talen, zelf de gespreksduur aangeven en de voorkeur uitspreken voor een mannelijke of vrouwelijke tolk. Zonder tussenkomst van een callcenter wordt vervolgens binnen 40 seconden contact gelegd met de juiste tolk. Alexandra: “Door de globalisering komen we steeds vaker en nauwer in contact met andere talen en culturen. Wereldwijd worden er meer dan 7.000 verschillende talen gesproken, dus het is niet raar dat we regelmatig tegen taalproblemen aanlopen. Wij zorgen ervoor dat iedereen die elkaars taal niet spreekt, leest of schrijft tóch met elkaar kan communiceren. Deze innovatieve app is een aanvulling op onze andere vertaal- en tolkdiensten en sluit geheel aan bij de nieuwe koers die we recentelijk hebben ingezet. ”

 

Over Livewords

Livewords is het grootste en meest innovatieve tolk- en vertaalbureau van de Benelux en specialist in branches als Legal, Finance, Life sciences, Technical, Marketing, Public services, E-commerce en Retail. Het netwerk van Livewords bestaat uit 3300 tolken en vertalers die per jaar 1,1 miljoen tolk- en vertaalopdrachten uitvoeren. Wereldwijd staat Livewords op nummer 32 van de 100 grootste tolk- en vertaalbureaus.

 


Noot voor redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Mulder, CCO van Livewords
T: +31 6 150 806 60
E: Erik.Mulder@livewords.com

Livewords GO inzetten? Download hem nu!

Get it on Google Play

 

Deel dit persbericht op LinkedIn: