24/01/2019

Livewords is de nieuwe vertaalpartner van Bugaboo

Nieuwe vertaaltool maakt rechtstreekse koppeling met cms

Amstelveen, 23 januari 2019 − Livewords is vanaf 1 januari gestart als de nieuwe vertaalpartner van Bugaboo. Na een uitgebreid selectieproces heeft het internationale merk − bekend van de kinderwagens met bijpassende accessoires en koffersystemen − Livewords gekozen als vertaalpartner. Livewords gaat voor Bugaboo verschillende typen content naar 24 taalcombinaties vertalen. Hieronder vallen onder andere alle marketing- en communicatie uitingen, producthandleidingen, verpakkingsmaterialen en website teksten.

 

Alle taalspecialisten onder één dak

De reden voor Bugaboo om te kiezen voor Livewords is drieledig. Bugaboo werkte voorheen versnipperd met verschillende vertaalbureaus voor alle aparte content onderdelen. De eigen medewerkers waren daarbij veel tijd kwijt met het managen van deze vertaalprocessen. En daarnaast wil Bugaboo wereldwijd hetzelfde uniforme merkverhaal doorvoeren in alle content, ongeacht het land of de taal. Livewords ontzorgt de organisatie door het hele proces van A tot Z uit handen te nemen en biedt – dankzij inhouse vertaalspecialisten op het gebied van onder andere legal, finance, E-commerce en retail – consistente kwaliteit in elke vertaling.

 

Innovatieve tools zorgen voor gemak

Een van de tools waar Bugaboo gebruik van zal maken, is Livewords Flow. Deze vertaaltool maakt een rechtstreekse koppeling met het CMS van Bugaboo, zodat alle content direct wordt vertaald en vervolgens automatisch wordt gepubliceerd. Met behulp van het dashboard kunnen de Bugaboo medewerkers het hele proces nauwkeurig volgen. Alexandra Hubar, CEO van Livewords: “We zien steeds vaker dat internationale partijen, zoals Bugaboo, grote hoeveelheden content snel en efficiënt willen laten vertalen. Waarbij de kennis van de juiste context heel nauw luistert, want je wilt in elk land op precies dezelfde manier en uiteraard foutloos communiceren. Nieuwe innovaties, zoals Neural Machine Translation (NMT) en API-technologie spelen hier een steeds grotere rol in. Maar ook het menselijk kader is onmisbaar. Door onze innovatieve tools te combineren met onze gespecialiseerde vertalers, zijn wij de aangewezen partij om dit voor elkaar te boksen. Wij zijn er dan ook trots op deze local champ bij onze klantengroep te mogen verwelkomen.”

 

Over Livewords

Livewords is het grootste en meest innovatieve tolk- en vertaalbureau van de Benelux en specialist in branches als Legal, Finance, Life sciences, Technical, Marketing, Public services, E-commerce en Retail. Het netwerk van Livewords bestaat uit 3300 tolken en vertalers die per jaar 1,1 miljoen tolk- en vertaalopdrachten uitvoeren. Wereldwijd staat Livewords op nummer 30 van de 100 grootste tolk- en vertaalbureaus.

 

Over Bugaboo
Bugaboo International B.V. is een Nederlands designbedrijf dat vooral bekend staat om de lancering van hun iconische wandelwagen in 1999 waarmee ze direct een unieke positie in de markt veroverden. De iconische producten zijn door families over de hele wereld omarmd en worden nu in meer dan 50 landen verkocht. Bugaboo’s missie is, en is altijd geweest, om ouders en kinderen te helpen vrijuit te bewegen. In 2019 zal het 20 jaar geleden zijn dat de Bugaboo-reis begon, met als resultaat twee decennia van innovatie en de filosofie van ‘vrij bewegen’ van het merk.


Noot voor redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Mulder, CCO van Livewords
T: +31 6 150 806 60
E: Erik.Mulder@livewords.com

 

Deel dit persbericht op LinkedIn: