18/06/2018

Belangrijk bericht voor aanvragers COA: wijziging inzet persoonlijke tolken per 1 juli 2018

 

Livewords is voor het COA de leverancier voor zowel de telefonische als persoonlijke (live) tolkdienstverlening. Recentelijk heeft het COA de regeling inzake de inzet van persoonlijke (live) tolken gewijzigd. Vanaf 1 juli 2018 kunt u onder de voorwaarden van het COA uitsluitend telefonische tolken bestellen, waarbij de inzet van een telefonische ad hoc tolk de voorkeur geniet. U kunt vanaf deze datum dus geen persoonlijke (live) tolken via het COA vergoed krijgen. Dit geldt niet voor de inzet van live tolken bij groepsvoorlichtingen/trainingen op COA-locaties. Voor vragen over dit besluit kunt u mailen naar info@coa.nl.

Wilt u toch graag gebruikmaken van een persoonlijke tolk, of is de inzet van een tolk op locatie cruciaal voor uw dienstverlening? Dan kunt u uiteraard nog steeds bij Livewords terecht. Voor alle zorgverleners die niet langer gebruik kunnen maken van de inzet van persoonlijke (live) tolken onder de voorwaarden van het COA, biedt Livewords deze dienstverlening aan tegen een aantrekkelijk tarief.

Wilt u graag door ons geholpen worden, neemt u dan contact op via 020-820 28 07, of u stuurt een e-mail naar tolken.servicedesk@livewords.com. Na eenmalige registratie maakt u eenvoudig gebruik van onze dienstverlening, zoals u gewend bent.

Uiteraard blijft de dienstverlening ten aanzien van telefonische tolkdiensten ongewijzigd. Vraagt u een telefonische dienst aan op basis van een zorgnummer, dan wordt deze vergoed door het COA. Vraagt u een persoonlijke dienst aan, dan ontvangt uw instelling per 1 juli de factuur.

Mocht u vragen hebben of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op via bovenstaande contactgegevens. We helpen u graag verder!

Deel ons nieuwsbericht!