25/09/2020

Parijs, september 2020

Ons moederbedrijf Acolad Group, en Amplexor kondigen de grootste fusie in hun geschiedenis aan.

Hiermee zetten ze een zeer belangrijke stap in het versterken van de positie de content- en taaldienstensector.
Acolad en Amplexor maken vandaag hun voornemen voor de overname van Amplexor door de Acolad Group bekend. Met de fusie versterken ze hun wereldwijde aanwezigheid en vergroten ze hun technologische en commerciële expertise. Door deze bundeling van krachten ontstaat een mondiaal toonaangevende taaldienstverlener. 

Complementaire partners: wereldwijde vertegenwoordiging en technologische uitmuntendheid

Deze nieuwe zakelijke onderneming is een belangrijke mijlpaal. Samen hebben Amplexor en Acolad tientallen jaren ervaring met professionele taal- en contentdiensten in een groot aantal sectoren, waaronder de biowetenschappen, de maakindustrie en de openbare sector.

 

 

Benjamin du Fraysseix, voorzitter van de Acolad Group

Benjamin du Fraysseix, voorzitter van de Acolad Group: Amplexor is een grote marktspeler. Toen we ons in Amplexor gingen verdiepen, vonden we zoveel dingen waarin we elkaar aanvulden dat deze overeenkomst al snel voor de hand lag. Ik ben er vooral trots op dat we samengaan om ons leiderschap te verstevigen in de biowetenschappen en de openbare sector. Daarnaast krijgen we vaste voet op de Amerikaanse markt, die voor Acolad aan het aantrekken is.”

 

 

Olivier Marcheteau, CEO van de Acolad Group

Olivier Marcheteau, CEO van de Acolad Group, voegt daaraan toe: “De enorme ervaring van Amplexor vormt voor onze groep en onze klanten een geweldige kans. Leiderschap in digitale dienstverlening is in onze sector cruciaal en we zijn blij dat we bij Amplexor dezelfde oplossingsgerichtheid hebben aangetroffen.”

 

Naast zijn leidende positie op de Noord-Amerikaanse, Oost-Europese en Duitstalige markt, brengt Amplexor ook een uitgebreid scala aan oplossingen voor contentmanagement en digitale ervaringen mee die de schaalvergroting en brancheverbreding van Acolad ondersteunen.

 

Mark Evenepoel, CEO van Amplexor

“Dit is voor ons allen een belangrijke mijlpaal”, zegt Mark Evenepoel, CEO van Amplexor. “Samen hebben Amplexor en Acolad de marktkennis, de strategie en het leiderschap om hun positie te verstevigen en uit te breiden tot een macht van betekenis in de mondiale content- en taaldienstensector. Ik bewonder het imperium dat Acolad heeft opgebouwd in de Benelux en Zuid- en Noord-Europa.”

 

Beide ondernemingen willen de consolidatie doorvoeren, maar wachten nog op de vereiste goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, die eind 2020 wordt verwacht. Tot die tijd blijven ze als vanouds hun wereldwijde activiteiten verrichten en hun klanten en partners ondersteunen. Als de overeenkomst wordt bekrachtigd, overschrijdt het concern de symbolische drempel van 2000 werknemers en haalt het een gecombineerde omzet van meer dan 270 miljoen euro over 2019. De beide partijen zijn overeengekomen geen details van de transactie mee te delen.

 

Over de Acolad Group

De Acolad Group heeft momenteel 1000 werknemers over de hele wereld, met vestigingen in Europa (Frankrijk, België, Italië, Zwitserland, Spanje, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland en het VK), Noord-Amerika (Canada en de Verenigde Staten) en Azië (China). De Groep haalde in 2019 een omzet van 150 miljoen euro en heeft zich gevestigd als een van de toonaangevende internationale bureaus in de sector van professionele vertalingen.

https://www.acolad.com 

 

Over Amplexor

Met meer dan 30 jaar expertise in taal- en contentdiensten, behoort Amplexor tot de grootste 10 taaldienstverleners op wereldschaal. Het bedrijf levert in 23 landen geavanceerde oplossingen voor lucht- en ruimtevaart, defensie, transport, energie en milieu, financiën, biowetenschappen, industrie en openbare sector. Amplexor heeft 41 vestigingen en werkt met 12.000 taalspecialisten om zijn klanten oplossingen voor mondiale compliance, digitale ervaring en content te kunnen bieden. De kant-en-klare oplossingen van Amplexor ondersteunen essentiële bedrijfsprocessen en strekken zich uit tot softwaretechnologie, advisering, systeemintegratie en taal- en contentmanagementdiensten.

https://www.amplexor.com