Als medewerker van het COA, of als zorgverlener voor de Zorg Asielzoekers heeft u wel eens een tolk nodig. U bent gewend hiervoor te bellen met onze Tolkendesk, waar onze medewerkers u zo snel mogelijk doorverbinden met een tolk in de gewenste taal. Graag presenteren wij een nieuwe aanvraagmogelijkheid, die de afgelopen periode in samenspraak met het COA is getest op een aantal locaties.

Met Livewords GO COA heeft u:

  • rechtstreeks een tolk, zonder tussenkomst van de Tolkendesk
  • altijd toegang tot een tolk, waar u ook bent
  • zelf uw aanvraagproces in handen

1.BO- of Zorgnr.

Nadat u bent ingelogd voert u een geldig BO- of Zorgnummer in. Dan verschijnt de locatie die gekoppeld is aan het BO- of Zorgnummer in beeld en klikt u op ‘Bevestigen’.

2. Taal en duur

In het volgende scherm kiest u de taal, de geschatte duur en een eventuele voorkeur voor een mannelijke of vrouwelijke tolk. Daarna klikt u op ‘Start gesprek’.

3. Elke taal

Alle beschikbare talen zullen in het app-menu verschijnen. Selecteer de gewenste taal. Mocht u niet zeker zijn welke taal u nodig heeft? Bel dan met de Tolkendesk via 020 820 2892.

4. Samenvatting

In het volgende scherm ziet u een samenvatting van uw aanvraag. Wanneer u op de belknop onder in beeld klikt, zoekt de app naar een beschikbare tolk.