DE ORGANISATIE

Met meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van technische ontwikkelingen is Fujifilm nog steeds een sterke marktspeler als het gaat om technologische kennis. Als huishoudnaam is Fujifilm in wereldwijd bekend om productie van de fotorolletjes. Maar sinds de ontwikkeling van traditionele film- en fotorolletjes in de jaren dertig heeft Fujifilm natuurlijk niet stil gezeten. Met inleiding van de 2000 ging het bedrijf, net zoals de gehele ….markt over in een digitaal tijdperk en het zich eigen gemaakt. Immers zo luidt de slogan ‘value for innovation’, Fujifilm blijft ontwikkelen.

De impact van die technologische ontwikkeling en vooruitgang en inevitable verandering met zich meebrengt heeft Fujifilm zijn aanbod en productgroepen verbreedt. Met als impact voor het bedrijf en de marktbewerking dat ook de doelgroep is veranderd, fujifilm richt zich niet meer op de vakantiegangers na vakantie naar een fotowinkel om je foto te laten ontwikkelen. Bestaan die immers nog?

Fujifilm Nederland (gevestigd in Tilburg) is opgedeeld in twee bedrijven, het Europese hoofdkantoor van Fujifilm en productievestiging Fujifilm Manufacturing Europe B.V.

‘Innovatie’ toverwoord in digitale tijdperk

Op basis van een open, eerlijke en transparante bedrijfscultuur en dankzij de geavanceerde eigen technologieën, is Fujifilm vastbesloten een marktleider te blijven door de uitdaging om nieuwe producten te ontwikkelen en toegevoegde waarde te creëren zonder vrees aan te gaan

DE OPDRACHT

Als het bedrijft dat ‘fujibekende’ producten zoals fotopapier of offsetplaten voor drukwerk maakte, biedt hedendaagse fuji een gevarieerde productielijn om bij te dragen aan de vooruitgang van cultuur, wetenschap, technologie en industrie. Ambitieus, maar met zoveel kennis intern niet onmogelijk. En om bij te dragen aan allereerst cultuur begin je intern. Met ‘verbeteren van levenskwaliteit wereldwijd’ als bedrijfshoofddoelstelling begint Fujifilm intern.

Bedrijfscultuur voorop.
“Onze nieuwe bedrijfsfilosofie is gebaseerd op de erkenning dat onze missie, door onze duurzame bedrijfsactiviteiten, bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen wereldwijd een volwaardig leven kan leiden, zowel op geestelijk als op materieel vlak, met een gevoel van verwezenlijking en voldoening.”
“Op basis van een open, eerlijke en transparante bedrijfscultuur en dankzij de geavanceerde eigen technologieën, is Fujifilm vastbesloten een marktleider te blijven door de uitdaging om nieuwe producten te ontwikkelen en toegevoegde waarde te creëren zonder vrees aan te gaan.”
Fujifilm is marktleider en dat blijkt uit hun aanwezigheid. Bekend van traditionele druktechnologie (afdruktechnologie) en vaak geassocieerd met het ontwikkelen van fotorolletjes blijft Fujifilm onthullen. Zoals hun payoff ‘value for innovation’ al laat blijken wordt er een grote waarde gehangen aan innovatie.
Waarde creëren door ontwikkelen van eigen technologie om producten en diensten te leveren. Meer dan ‘beeldovmring en informatie’.

Een nieuwe aanpak om de wereld te bereiken