De situatie rondom het coronavirus heeft al een grote invloed  op het bedrijfsleven en veel bedrijven moeten op verschillende fronten snel reageren. Vooral de noodzaak om openbare bijeenkomsten te verminderen of te voorkomen heeft geleid tot snelle en onverwachte veranderingen.

Grote zakelijke evenementen zijn direct getroffen door de noodsituatie vanwege het coronavirus: grote conferenties zijn of worden afgelast, zoals het Mobile World Congress in Barcelona, de belangrijkste beurs voor de mobiele communicatie-industrie die gepland stond in februari. Daarna volgden andere internationale evenementen zoals de Geneva Motor Show in maart en de Milan Furniture Show in april, die nu is uitgesteld tot juni 2020. Op lokaal niveau zijn conferenties, workshops en bedrijfsevenementen afgelast of uitgesteld vanwege de noodzaak om openbare bijeenkomsten te verminderen.

Het virus heeft ook een grote invloed op de manier waarop mensen werken, waarbij medewerkers vanuit huis werken om hun eigen gezondheid, en die van anderen, te beschermen. Volgens onderzoek door Una, de vereniging van United Communications Companies in Italië, werd door 75% van de communicatiebedrijven bij voorkeur thuiswerken ingezet om mensen te beschermen.

Hoofddoel dit moment is om alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om besmetting te beperken en de pandemie te beëindigen. Maar hoe kunnen we de invloed van deze situatie op bedrijven verminderen? Moeten we simpelweg accepteren dat we sommige van onze dagelijkse activiteiten zoals vergaderingen met collega’s en klanten voor onbepaalde tijd moeten stoppen? Gelukkig biedt de techniek ons een paar alternatieven!

Hieronder volgen een aantal diensten en instrumenten die helpen bij het werken op afstand.

1. Vergadering op afstand met een tolk
Wat moet u doen als u een evenement of vergadering moet organiseren waar een tolk voor nodig is in deze periode van beperkte mobiliteit? U kunt altijd een vergadering op afstand organiseren en tolken op afstand gebruiken. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij bij Livewords maatoplossingen ontwikkelen, zoals:

– Telefonische tolkdiensten: voor een-op-een-vergaderingen in meer dan 240 taalcombinaties met de hulp van een tolk op afstand.

– Conferentietolken op afstand: voor online vergaderingen, videoconferenties en live streaming-evenementen. Deelnemers kunnen op afstand verbinding maken via uw conferentiesysteem. De tolk kan op afstand consecutief of simultaantolken.

2. Beheer op afstand van vertaalprojecten

Als uw teamleden vanuit huis werken maar u hebt nog wel vertalingen nodig, kunt u overwegen om deze projecten op afstand uit te voeren. Een online platform zoals Livewords zijn klanten biedt, is ontwikkeld om u te helpen om te gaan met de grenzen van ruimte en tijd. Met dit platform kunnen u en uw collega’s altijd en overal offertes aanvragen, nieuwe vertaalprojecten starten, de vooruitgang van projecten in uitvoering monitoren en rapporten inzien op basis van huidige en al geplaatste bestellingen.

3. Videoconferenties met meertalige ondertitels

Een effectieve methode om zelfs op afstand te blijven communiceren is het organiseren van videoconferenties, zodat deelnemers informatie en ideeën in realtime kunnen uitwisselen, zelfs vanaf verschillende locaties.

Als het organiseren van een realtime conferentie te complex is, kan het opnemen van een video een goed alternatief zijn. Dankzij ondertitels kan een dergelijke video een meertalig publiek bereiken. Deze techniek is onlangs weer voor het voetlicht gekomen dankzij de Zuid-Koreaanse film Parasite, die 4 Oscars gewonnen heeft en in zijn originele taal is vertoond met ondertitels. Livewords kan uw video’s ondertitelen dankzij vertalers die gespecialiseerd zijn in audiovisuele vertalingen. Zodra uw video is getranscribeerd, kunt u overgaan naar het vertalen van de tekst en het creëren van de ondertitels. Deze dienen in de vereiste vorm te worden geleverd, zoals srt, webvtt, txt, docx, en de technische beperkingen van de video respecteren.

4. E-learning: online cursussen en training
Had u persoonlijke trainingssessies of vergaderingen gepland? Nu is wellicht het juiste moment om trainingssessies voor te bereiden die online gegeven kunnen worden. Online trainingscursussen bieden complete flexibiliteit en zijn altijd beschikbaar voor toekomstig gebruik. Deze trainingssessies kunnen aan uw collega’s of klanten worden aangeboden en kunnen gericht zijn op het creëren van nieuwe vaardigheden of op het uitbouwen van bestaande. E-learning heeft veel toepassingen en kan de ideale keuze zijn voor veel verschillende soorten gebruikers en doelen. Livewords heeft een team van deskundige adviseurs die u kunnen begeleiden bij het creëren van effectieve online trainingen en die u kunnen helpen uw trainingsdoelen te bereiken.

Wilt u advies over de diensten die in dit artikel beschreven zijn?

Neem contact met ons op