Moet een technisch schrijver deskundig zijn in het onderwerp waarover hij schrijft?

Moet een technisch schrijver deskundig zijn in het onderwerp waarover hij schrijft? En wat voor essentiële vaardigheden horen technisch schrijvers te beschikken?
17-06-2021

Welke rol spelen vertalingen bij internationale marketing?

In dit blog bespreken we welke rol vertalingen spelen bij internationale marketing, hoe bedrijven momenteel met vertalingen omgaan en hoe vertalingen kunnen worden verbeterd vanuit het oogpunt van marketing.
25-05-2021

Hoe kan ik de kosten in het vertaalproces verminderen?

In dit blogartikel leggen we uit hoe een professionele vertaalpartner de kosten van het vertaalprocess kan verlagen, en hoe de klant daaraan kan bijdragen.
19-05-2021

Wat voor invloed heeft de technologie op de toekomst van de commerciële taaldiensten?

Technologie en taal bevinden zich in een stadium in hun ontwikkeling waarin een botsing ophanden is. Hoe zal de botsing tussen technologie en taal eruitzien?
3-05-2021

Waarom terminologiebeheer belangrijk is voor effectieve meertalige communicatie

Waarom terminologiebeheer belangrijk is voor effectieve meertalige communicatie  
22-04-2021

Tips van experts voor het lokaliseren van internationale producten

Er bestaat geen universele oplossing voor lokalisatie, omdat geen twee organisaties of producten hetzelfde zijn. Er zijn echter factoren die de kans op succes aanzienlijk kunnen vergroten. In dit blogartikel geeft de lokalisatiemanager van Oura haar mening over lokalisatie en deelt zij haar tips.
8-04-2021

Wat betekent de Brexit voor de AVG?

In dit artikel bekijken we wat de Brexit betekent voor de wetgeving op het gebied van gegevensbescherming, de AVG, en welke gevolgen dit heeft voor bedrijven die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk en Europa.
24-03-2021

Werken met vertaal-RFP’s

Het valt niet mee om een aanbieder van vertalingen te selecteren. Een goede manier om uw opties in te perken en ervoor te zorgen dat u de beste aanbieders van vertalingen voor uw bedrijf selecteert, is via een oproep tot het doen van voorstellen voor vertaaldiensten oftewel een vertaal-RFP.
3-03-2021

Best practices voor juridische vertalingen

Bij het opstellen van juridische documenten wordt binnen uw organisatie op elk detail gelet. Zo ook geldt dat juridisch vertaalwerk met de grootst mogelijke zorg, door professionele, vakkundige vertalers, moet worden uitgevoerd.
15-02-2021

De Friese taal, meer Engels dan Nederlands?

Vanwege de koude weersomstandigheden van de afgelopen dagen wordt er in de Noord-Nederlandse provincie Friesland gesproken over het rijden van de “Elfstedentocht"
15-02-2021

Alles over ondertiteling, voice-over en nasynchronisatie

Gebruik van ondertiteling of opties voor nasynchroniseren verschilen sterk per land, type content en budget. Ondertiteling of nasynchronisatie is daarnaast niet altijd in alle talen beschikbaar omdat niet elke contentmaker er de moeite voor neemt, geld voor heeft of andere redenen . Contentmakers, filmstudio’s en distributeurs missen hierdoor een deel van het potentieel publiek. Zonde, of niet?
18-01-2021

5 vertaaltips voor CRO’s

Internationale studies die door CRO’s worden uitgevoerd zijn essentieel voor de farmaceutische industrie, maar het hoge niveau van regelgeving dat door meerdere bestuursorganen wordt vereist, maakt het uitvoeren van een klinische studie tot een complexe onderneming. Daarbij komt nog de uitdaging om studies in verschillende landen en talen te reproduceren met behoud van een hoog niveau van nauwkeurigheid en conformiteit.
6-01-2021

Wat zijn integraties qua vertaalmanagement?

In een internationale bedrijfsomgeving speelt efficiënt beheer van de vertalingen een belangrijke rol. Een productlancering die in meerdere landen plaatsvindt of een gelijktijdig geïnitieerde meertalige marketingcampagne vereist dat al het benodigde materiaal in alle doellanden beschikbaar is op het moment van de lancering
28-10-2020

4 redenen waarom een terminologielijst helpt

Gebruikt u bedrijfs- of sectorspecifieke termen in uw vertalingen? Heeft uw bedrijf specifieke woorden die consistent vertaald moeten worden, ongeacht de taal?
14-10-2020

6 tips voor het schrijven van technische teksten

Ooit een instructiehandleiding gelezen en beseft dat u er geen woord van begreep, ook al was de tekst in het Nederlands geschreven? 
21-08-2020

Wat kost het om één document te laten vertalen?

Helaas kunnen de kosten van een vertaling onmogelijk worden bepaald zonder het betreffende document te analyseren. Ieder vertaalproject is uniek!
18-08-2020

Wat is het verschil tussen Zwitsers-Duits en normaal, standaard Duits?

Het meest opvallende verschil is de manier waarop de dubbele "s" wordt geschreven.
30-07-2020

Emoji’s, een universele taal die we allemaal spreken

Emoji’s werden eind jaren 90 oorspronkelijk alleen in e-mails gebruikt. Ze werden geïntroduceerd door een Japans telecombedrijf dat zichzelf wilde onderscheiden van concurrenten.
16-07-2020

Waarom is desktoppublishing nodig bij vertaalprojecten?

Alles over DTP en waarom het belangrijk is bij vertalen
15-07-2020

Beëdigde vertalingen: alles wat u moet weten

Beëdigde vertalingen: alles wat u moet weten
29-06-2020

De hoogste vertaalkwaliteit op steenworp afstand van Hoog Catharijne: Fester Leenstra en Metamorfose Vertalingen

De hoogste vertaalkwaliteit op steenworp afstand van Hoog Catharijne: Fester Leenstra en Metamorfose Vertalingen
9-06-2020

Livewords verzorgt tolkdienst bij virtuele rechtszitting 

Livewords verzorgt tolkdienst bij virtuele rechtszitting 
25-05-2020

COVID-19: Toolkit voor meertalige communicatie op afstand

De situatie rondom het coronavirus heeft al een grote invloed  op het bedrijfsleven en veel bedrijven moeten op verschillende fronten snel reageren. Vooral de noodzaak om openbare bijeenkomsten te verminderen of te voorkomen heeft geleid tot snelle en onverwachte veranderingen. Grote zakelijke evenementen zijn direct getroffen door de noodsituatie vanwege het coronavirus: grote conferenties zijn…
12-03-2020

Machinevertalingen: de toekomst

Het digitale tijdperk heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld de taxi’s vs Uber, of denk aan de mogelijkheden van blockchain en bitcoin. Maar wat brengt de toekomst van machinevertalingen voor vertalingen?
19-02-2020

Machinevertalingen: de geschiedenis en hoe het werkt

De meeste mensen hebben wel eens een vertaalmachine zoals Google Translate, DeepL of Reverso gebruikt om een stukje op een website of een tekst in een andere taal te vertalen. Hoe werkt het en is een machinevertaling direct geschikt voor publicatie?  
5-02-2020