Beëdigde vertaling

Een beëdigde vertaling is een document dat vertaald is door een beëdigd vertaler. Een beëdigde vertaling is nodig wanneer het te vertalen document een bepaalde rechtsgeldigheid heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gerechtelijke bewijsstukken en notariële aktes, maar ook aan diploma’s en geboortebewijzen. Vertaalbureau Livewords verzorgt beëdigde vertalingen voor onder andere advocaten, gemeenten en overheidsinstellingen.

Wanneer heeft u een beëdigde vertaling nodig?

Voor documenten met een officiële of juridische status is een beëdigde vertaling nodig. Documenten zoals vonnissen, dagvaardingen, testamenten, statuten, contracten, diploma’s en notariële akten hebben rechtsgeldigheid. Dat betekent dat ze volgens de wet van kracht zijn. Een beëdigde vertaling zorgt ervoor dat deze documenten hun rechtsgeldigheid in het buitenland niet verliezen. De stempel op een beëdigde vertaling is een rechterlijk keurmerk dat de lezer vertelt dat de vertaling inhoudelijk gelijk is aan het origineel. Of u een beëdigde vertaling nodig heeft, kunt u het beste navragen bij de instantie waarvoor de vertaling bedoeld is.

De beëdigde vertaler

Een beëdigde vertaler is bij wet gerechtigd om teksten te vertalen en te beëdigen. Deze vertaler wordt door de rechtbank beëdigd. Daarvoor moet een vertaler bepaalde diploma’s behalen en voldoen aan strenge vakeisen. Niet elke vertaler kan zich dus zomaar laten beëdigen. Nadat de vertaler beëdigd is kan hij zich inschrijven in het Register Beëdigde Tolken en Vertaler.

Uw beëdigde vertaling in 3 stappen geregeld

1. Offerte aanvragen

Uw beëdigde vertaling start met het aanvragen een offerte. Onze vertaalspecialisten geven u ook gelijk advies op maat. Zo weet u zeker dat u de juiste vertaling aanvraagt.

2. Het originele document opsturen

U kunt het originele document inscannen en via onze beveiligde omgeving uploaden. Met dit document gaat onze beëdigde vertaler aan de slag.

3. U ontvangt uw beëdigde vertaling

Wanneer uw documenten vertaald zijn sturen wij deze per post naar u toe, uiteraard gestempeld door onze beëdigde vertaler. U ontvangt ook nog exemplaar per e-mail.

Starten met mijn beëdigde vertaling

Livewords Legal

Het vertaalbureau voor uw beëdigde vertalingen

Livewords Legal is het full-service vertaalbureau dat volledig toegesneden is op de juridische praktijk. Wij werken voor nationale en internationale advocatenkantoren, corporate counsels, notarissen, fiscalisten, deurwaarderskantoren en juridische professionals in de (semi) publieke sector. Snelheid, kwaliteit en vertrouwelijkheid zijn voor ons een vanzelfsprekendheid.

Wij vertalen al voor

Start met uw beëdigde vertaling

Met onderstaand formulier kunt u direct uw offerte aanvragen.

    Uw gegevens
    Uw Aanvraag    of Uploaden
    Van naar